10.11.10

Aku sudah punya anak...


Yup, sekarang aku dah ada anak. YEAY!
Tapi anak buah la... Anazurra dan Emnordanish...
Kakak aku suruh aku jaga buat sementara waktu ni, sebab dia perlu menguruskan beberapa hal yang mungkin penting bagi dia...
Perasaan aku menjadi ibu?
Wow, penat memang penat.. lebih-lebih lagi dapat anak yang dah tiba-tiba dah dewasa. hehehe...
Pagi-pagi dah kena hantar si Kakak ke sekolah.. Kena sediakan bekal air dan makan (kadang-kadang)
Basuh baju, gosok baju, putihkan kasut sekolah...
bagi duit belanja... Nasi lemak kat kantin sekarang pun dah 80 sen... zaman aku dulu 20 sen je.. kalau ada ayam kari baru seringgit... haih...
Yang si adiknya pula aku jaga on and off... kadang-kadang neneknya jagakan..

Tapi, aku tak tahu adakah aku menjaga budak-budak ini dengan cara yang betul?

Entahlah, mungkin ada yang tak betul sebab kadang-kadang yang aku buat tu mesti dapat tentangan... haih.. tapi takpelah, dah tanggungjawab aku nak jaga budak-budak ni...

Tapi, privacy memang susah nak dapat la... nak dating berdua dengan hubby pun susah... nak menguruskan diri sendiri pun susah sebab ada ramai lagi yang perlu diuruskan terlebih dahulu... Apa yang boleh aku buat aku buatlah selagi termampu... Kan tanggungjawab namanya tu...

Mana tau, berkat menjaga anak orang, InsyaAllah boleh dapat anak sendiri :) Amin...

~~meowy~~

2 comments:

erin azizan said...

taxpe..amek berkat jg ank sedara kan..kot2 la nnt leh dapat baby...wihihi

shuweet said...

takpe..pahala jaga anak orang...