10.10.13

Sila Google Search Nama Anda

 Hari ini dah lebih kurang sebulan saya dan suami pindah ke Birmingham, United Kingdom. Suami saya sambung belajar dalam bidang yang saya ambil dulu masa Diploma iaitu TV Media (Broadcasting) tapi of course lah bidang yang suami saya ambil ni lebih bagus sebab dia ambil Masters kot.. Saya ni Diploma je.. Uhuk uhuk uhuk..

Tapi tak kisahlah, yang penting saya dah berjaya capai cita-cita saya iaitu menjadi suri rumah tangga sepenuh masa... Yeay! Dan saya berjanji akan menyokong  suami saya 100%..

Life dekat sini? Hmm... Semuanya ok.. Merasalah jugak duduk tempat orang. Lagi luas pemandangan maka lagi luaslah pengalaman. Walaupun seronok di tempat orang, sekali sekala terdetik rasa rindu dan keindahan di Malaysia.. *Amboi, gitu kan..*

Sekarang ni suami saya dah pergi sekolah dan mungkin time ni dia dah masuk kelas dah. Saya yang kat rumah ni selepas selesaikan tugasan mengemas.. memasak dan sewaktu dengannya, mulalah buntu tak tahu nak buat apa (walaupun adalah jugak baju yang sepatutnya kena lipat - tapi tak kisahlah, bukan ada boss pun nak marah kerja lambat siap kan.. hah dengar tak bunyi riak disitu.. hihihihi..)

Maka dengan rasa jutaan indah di hati, saya on PC dan buka blog ni.. La, susah jugaklah nak jumpa blog ni sebab dah tebal dengan habuk dan sawang labah-labah sebab dah lama tak bukak kan.. hehehe tapi sesuailah dengan tema Haloween yang hampir tiba ni kan.. Ok, itu dah jauh mengarut.

Mula nak taip tajuk post, jari-jari takmau menari-nari atas huruf-huruf yang ada kat keyboard ni. Lama jugaklah tunggu, akhirnya bukak New Tab, keluar Google Search Box.. Lepas tu rasa macam agak bodoh (sekaranglah baru rasa, tadi rasa pandai sangat.. ahakss) pergi taip APA NAK TULIS DALAM BLOG? Bila keluar result, aku rasa happy dan bersyukur sangat-sangat... Sebab bukan saya sahaja yang buntu biol tatau nak tulis apa untuk entry, rupanya ramai gila! Yang paling sangat saya simpati ialah ada sorang minah ni.. Ni contoh blog dia :- (ehh saya tukar-tukar sikitlah, karang kalau copy and paste nanti kena saman pulak..)

Entry hari ini : Nak tulis apa ye?
Rasa nak update blog tapi tatau nak tulis apa. Oklah, bye.

Pendek dan ringkas. Wow.. At least, dia update kan? Dapat macam saya ni yang bertahun baru update.. *Sighh*

Kemudian saya bukak balik Google Search. Pun tatau nak search apa.. Nak search pasal isu semasa *boring.. politik sana politik sini.. Umno cenggitu Pas cenggini*.. Nak search pasal hiburan.. *artis tak ngaku kawen la.. kawen senyap-senyapla.. tau tau dah ada baby la.. Durhh..*.. Dari amik tahu hal orang baik amik tahu hal sendiri..!! YES!! Tinnggg.. idea terus datang... So, saya google la nama saya sendiri..

Oh My God..!!





Haaaaa.. ambik kau.. Semua keluar.. Hahahaha.. Selain Facebook.. Ada la few stories yang membuat saya imbas kembali kenangan silam..

1. Warden AF 7 Bukan Disingkir (Murai.com)
2. 25 finalis Gerbang Cinta (Utusan)
3. Hotel Mania (KRU)

Tak nak cerita panjang, tapi rasa nak cerita jugak-jugak kan.. Hehehe.. So, saya ringkaskan jelah ok..














PERIHAL WARDEN AF7

Masa ni saya jadi RA untuk budak-budak Akademi Fantasia 7. Alaaa yang juaranya Hafiz tu hehehehe :) Tugas saya macam tugas Abang Askrul yang femes tu kan.. Dia jaga yang laki dan saya jaga yang perempuan.. Siang malam duduk dengan diorang dengar senyum tangis diorang.. Dengar nyanyian diorang.. Dengar kisah suka duka kehidupan diorang.. Best.. :D

Tapi tak lama.. memang happy and enjoy kerja jaga budak-budak comot semua tu but adalah sikit-sikit masalah dalaman.. Anyway, yang tertulis dalam Murai.com tu.. Ada yang benar dan ada yang tidak.. Malaslah nak ungkit kenangan lama.. Hahahaha tapi kelakar bila ada yang komen kat Murai tu kata muka saya macam Principal Tiara.. OMG Kelasssss gitu kan.. *blush*

Principal Tiara Wannabe je..

** Tatau la website tu masih ada or tak.. sebab mula-mula tadi boleh tapi bila try bukak lagi sekali dia macam dah crack.. Hahahaha.. Nasib baik dapat save gambar klon Principal Tiara ni.. Hahahaha..







25 FINALIS GERBANG CINTA

Haaa.. ini adalah satu lagi lawak jenaka pada abad ini.. Hahaha..  Utusan Malaysia ada menganjurkan program yang dikenali sebagai Gerbang Cinta. Konon-konon masa tu saya dan suami dah bercadang nak mendirikan rumah tangga. Memandangkan ekonomi yang masih terumbang ambing, maka kami cadang nak lah cuba kawen freeeeee hehehe.. Jangan main-main, ni musim pertama punya tau.. Saya pun daftar la nama saya siap buat cantik-cantik dan kreatif giler borang permohonan  tu.. (Atas bantuan suami saya jugaklah..)

Yang nombor 3 tu.. :)






Masa tu tak berharap sangatlah dapat sebab dah teringin nak kawen kan..

Tapi untuk top 10, kami nasib malang.. kami tak diterima.. Mungkin sebab salah saya jugaklah sebab saya ni taklah rajin sangat baca Utusan.. Diorang interview tanya pasal surat khabar tu.. Haiyak.. tak study betul-betul ni..

Takpelah, takde rezeki.. Tapi kami kahwin jugaklah kan.. Bahagia Alhamdulilah.. :D














HOTEL MANIA

Yang ni.. malaslah nak citer panjang-panjang. So dipendekkan, aku dan suami dapat job buat skrip untuk KRU dan telah ditayangkan di TV3. Ok, itu sahaja... Tak ada cerita lain.

Terus tiada susulan cerita dan saya akhiri dengan salam.. Assalamualaikum..

** JANGAN LUPA GOOGLE NAMA ANDA PULA YER..


~~Zameowy~~



1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)