22.3.11

Universal Studio Singapura

Hello u olllsssssss...

Ni I (wah, suddenly ber-I-I pulak) baru balik dari bercuti ni.... Kami pergi Universal Studio di Singapura.

Lepas je habis kerja, kami suami isteri terus gi KLIA. Flight ke Singapura jam 8 malam. Memang hati berkobar-kobar, yelah ni pertama kali ke luar negara dengan suami tersayang :) ...

Walaupun tak pergi jauh, tapi semangat tu tetap ada. Biasalah, sekali-sekala merantau ke negara orang. Lagipun, impian nak ke Universal Studio ni memang dah lama dah tersimpan di dalam sanubari.

Sampai je kat Lapangan Terbang Changi Singapura, kami ambil taxi untuk ke hotel. Memang kali ini kami sanggup berhabisan duit lalu kami bercadang untuk menginap di Hotel Hard Rock, Universal Studio yang tersedia di sekitar lokasi wisata berkelas dunia itu. Kami menginap di bilik Rock Star Suite (paling mahal,ok ;p) Bukan apa, sekali sekala seronok tengok suami teruja, al-maklumlah dia kan minat pelbagai jenis genre muzik. Jadi, memang tak salahlah kami pilih Hard Rock Hotel.

Lepas je check-in, kami pun berehatlah sambil order makanan room service. Kena cukup rehat sebab esok nak enjoy kat Universal Studio.

Tadaaaaa... Maka, pagi pun tiba. Kami terus bangun dan bersiap-siap untuk ke Universal Studio. Sementara suami I beli tiket masuk, I beli candy flows.. Sedap wooo... Masuk je Universal Studios, kami terus bertangkap gambar...


Ermmm... Mana ye suamiku?

Patutlah takde, dia gi tangkap gambar dengan binatang ni..


Ni salah satu permainan yang kami naik la... Laju woooooooo...

Tengah syiok syiok bersuka ria di taman tema ini, tiba-tiba....

"Jom pergi bank..." kata Mamaku... 

Aik, macam mana mama leh ada kat sini ni? Kami ke Universal Studio berdua je... Haih...

Huhuhuhu... rupa-rupanya aku berangan je tadi tu.. Patutlah leh mampu dok bilik dan hotel mahal... Uwaaaaaaaaaaa...


p/s : Amacam? Ada macam karangan sekolah rendah dulu-dulu tak? hahahaha... :(( huhu....

~meowy~

5 comments:

shuweet said...

tertipu tipahh..hahahahhaa...teringin nak g jugakk

Hazard Ali said...

Aiseh...

Zamnorashikin said...

Kak Mimie : hahahaha.. sekali sekala berangan... Syiok jugak...

Suamiku : Kita pastikan ianay akan jadi kenyataan yer.. :))

Hazard Ali said...

Yeay! IANAY sangat BEST! ;P

Zamnorashikin said...

:(